Masaj

Masaj

Prin masaj se inţelege un grup de exerciţii mecanice de tip manual sau tehnic prin care, luându-se contact cu tegumentul, se efectuează diferite manevre, în scop igienic, profilactic sau terapeutic şi recuperator. Aceste manevre stimulează pielea, determinând reacţie vasculară, biochimică, de stimulare senzitivă şi induce reacţii de tip reflex în vecinătatea zonei de masaj sau la distanţă. Masajul care se efectuează in cabinetul nostru este:

  • general
  • parțial
  • de relaxare
  • drenaj limfatic
  • reflexoterapie

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
                                                                                                                             

Atingerea este limbajul pe care cu toţii îl folosim instinctiv pentru a ne arăta sentimentele, pentru a demonstra altora că sunt iubiţi, doriţi sau apreciaţi. "Să mângâiem ca să treacă" este reacţia noastra firească la vânătăile copilului; mâna ni se aşează parcă instinctiv pe o frunte cuprinsă de febră. În afară de faptul că ne imbraţişăm unii pe alţii din pură prietenie sau pentru a ne exprima fericirea şi bucuria, limbajul atingerii îl rezervăm nu numai pentru ţipetele de durere fizică şi sufletească ci şi pentru a ne relaxa sau pentru a vindeca. Atingerea inseamnă contact cu ce şi cu cine este în jurul nostru, ea oferă siguranță, plăcere, căldură, mângâiere, o vitalitate reînoită, amintindu-ne că nu suntem singuri

Atingerea, sub formă de masaj este cel mai vechi şi mai simplu tratament medical. Hipocrate, "părintele medicinei", scria: " medicul trebuie să aibă experienţă în multe privinţe, dar fără doar şi poate în privinţa masajului... Căci masajul poate întări o încheietură care este prea slăbită şi poate slăbi o încheietură care este prea înţepenită".

Executarea variată a masajului şi asocierea lui cu ceilalţi factori de călire ne provoacă o infinitate de modalităţi de adaptare la necesităţile individuale, în raport cu diferitele împrejurări și situaţii în care ne găsim. Masajul contribuie la păstrarea și îmbunătăţirea sănătăţii, la perfecţionarea funcţiilor organismului şi la sporirea rezistenţei lui la imbolnăvire. Masajul este o prelucrare metodică a părţilor moi ale corpului, prin acţiuni manuale sau mecanice, în scop fiziologic sau curativ profilactic.

Masajul medical sau terapeutic se recomandă şi se sistematizează pe grupe de afecţiuni sau simptome clinice: în edeme, în insuficienţe circulatorii, nervoase sau limfatice, dureri musculare ligamentare - de relaxare: tulburări trofice, leziuni cutanate, etc. Masajul se poate aplica pe o piele perfect sănătoasa fără egzeme, plăgi, erupţii, arsuri, boli de natură inflamatorie, sau alte manifestări patologice acute sau cronice care s-ar putea întinde, agrava sau contamina.

Efectele masajului: reglarea funcţiilor organelor interne contribuie la elasticitatea muşchilor, ligamentelor, combaterea durerilor reumatice, stimultează sistemul imunitar, prevenirea recidivelor în anumite afecţiuni.

 

Masajul limfatic


Faţă de masajul clasic efectuat manual, care de altfel are efecte benefice asupra organismului, în prezent a apărut un aparat specializat în masaj circular total al membrelor, al abdomenului. Cu acest aparat se realizează un masaj complet, cu rezultate foarte bune în activarea circulaţiei limfatice şi sanguine la nivelul membrelor, iar la nivelul abdomenului ajută la activarea peristaltismului. În domeniul estetic şi terapeutic efectul drenajului limfatic pote fi sistematizat astfel:

- Efect antiedematos (edemele sunt provocate de stagnarea sângelui în vene sau de o cantitate prea mare de sare şi apă în sânge)
- Efect cicatrizant în ulcer varicos, escare, răni (datorită reînnoirii şi acelerării fluxului limfatic)
- Efect imunizant (prin stimularea fabricării de anticorpi se foloseşte în tratarea acneei, sinuzitei, amigdalitei, faringitei)
- Efect regenerant (se realizează prin creşterea metabolismului celular la nivelul ţesutului)
- Efect relaxant (datorită ritmicităţii)
- Efect stimulant (la nivelul microcirculaţiei)

Ritmul de lucru: 1-3 sedinţe pe saptămână in serii de 10-12 şedinţe cu o pauză de o lună. Contraindicaţii: nu sunt contraindicaţii absolute ci numai relative: astm bronşic, eczeme, insuficienţă cardiacă sau renală, tuberculoză, tumori maligne.

Reflexoterapia

Masajul reflexologic sau reflexoterapia este o metodă naturistă de vindecare a unor afecţiuni prin masaj pe suprafaţa unor zone ale corpului, corespunzătoare proiecţiilor organelor dezechilibrate energetic pe acea zonă. Cele mai importante zone reflexogene ale corpului sunt palmele, tălpile, coloana vertebrală, urechea şi limba. Vindecarea sau deblocarea energiei in organele bolnave şi redarea unei circulaţii normale se face, in cadrul masajului reflexologic prin masarea proiecţiilor organelor bolnave pe aceste zone reflexogene. Acţionând asupra acestor zone prin reflex se va acţiona asupra organelor bolnave. O cură de astfel de masaj ţine 10-15 şedinţe după care urmează 2 săptămâni pauză.

Galerie

Vizualizează aparatele folosite de către noi pentru efectuarea procedurilor.

Aparatura

Informează-te în legătură cu aparatura folosită in acest salon.

Articole Informative

Te ajută la înțelegerea tratamentelor ce se efectuează în cadrul fiziokinetoterapiei.

REMODELARE ȘI ÎNTREȚINERE CORPORALĂ

Sculptarea trupului prin eliminarea țesutului
adipos și a celulitei, tonifierea mușchilor
și a pielii, folosind diferite tehnici si proceduri.

>> remodelarecorporalacluj.ro

Contact

 

Str. Oltului nr. 19
400600 Cluj-Napoca, Romania

 

Tratamente: L - V   8 - 20
Consultatii:   L - V 15 - 18
Programări:  0742 - 05.41.43
                    0264 - 54.65.47
Email: contact@florisan.ro