Kinetoterapie

Kinetoterapie

Kinetoterapia este un mijloc terapeutic al tratamentului de recuperare care foloseşte un sistem de exerciţii fizice cu acţiune asupra întregului organism. Procedurile sunt de două tipuri:

  • individuală și cu aparatură
  • mobilizări pasive

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
                                                                                                                             

 

Gimnastica medicală cuprinde exerciţii, procedee și metode special organizate în vederea prevenirii, corectării și tratării deficienţelor fizice, organice și psihice ale organismului uman formând unul din mijloacele de bază ale kinetoterapiei.

poze

Clasificare:

-gimnastica articulară.
-gimnastica abdominală.
-gimnastica respiratorie.
-gimnastica reeducării neuromotorii și a echilibrului.
-gimnastica aparatului cardiovascular.
-gimnastica stimulativă a nutriţiei și metabolismului.
-gimnastica stimulativă a proceselor de eliminare și escreţie.

Exercițiile de gimnastică medicală influențează pozitiv prin practicarea lor cu regularitate marile aparate și sisteme ale organismului. Asupra aparatului locomotor exercițiile de gimnastică determină forma și structura corporală mai ales la copii. În lipsa de efort fizic, fără practicarea exercițiilor de gimnastică se produce atrofia și scăderea rezistenței oaselor și alte modificări cu caracter degenerativ.

Factorii mecanici de presiune, tracțiune și frecare rezultați din mișcare determină forma, lungimea, grosimea și rezistența capsulei articulare, a ligamentelor și a celorlalte elemente articulare și prin aceasta și stabilitatea și mobilitatea articulară.

Mușchii ca organe active ale aparatului locomotor prin lungimea fibrelor componente determină amplitudinea mișcărilor iar prin grosimea fibrelor forța contracției. Volumul muscular este favorizat de exercițiile de gimnastică executate mai ales cu îngreunare care favorizeaza o circulație mai activă prin contracții mai mari.

Asupra digestiei, nutriției, escreției, exercițiile de gimnastică terapeutică activează funcțiile nutriției, circulației sîngelui în abdomen, a glandelor digestive care secretă cantități mai mari de substanțe necesare prelucrării alimentelor și reglează procesele mecanice și chimice din stomac și intestin în special printr-o corectă gimnastică abdominală. Funcțiile digestive la sedentari fiind încetinite din cauza lipsei excitanților interni, se produc atonii, dilatații și ptoze (căderi) ale stomacului și intestinelor, staze (încetiniri) ale circulației abdominale și tendințe de constipație. De aceea este necesară practicarea exercițiilor de gimnastică zilnic pentru a stimula metabolismul.

 

Galerie

Vizualizează aparatele folosite de către noi pentru efectuarea procedurilor.

Aparatura

Informează-te în legătură cu aparatura folosită in acest salon.

Articole Informative

Te ajută la înțelegerea tratamentelor ce se efectuează în cadrul fiziokinetoterapiei.

REMODELARE ȘI ÎNTREȚINERE CORPORALĂ

Sculptarea trupului prin eliminarea țesutului
adipos și a celulitei, tonifierea mușchilor
și a pielii, folosind diferite tehnici si proceduri.

>> remodelarecorporalacluj.ro

Contact

 

Str. Oltului nr. 19
400600 Cluj-Napoca, Romania

 

Tratamente: L - V   8 - 20
Consultatii:   L - V 15 - 18
Programări:  0742 - 05.41.43
                    0264 - 54.65.47
Email: contact@florisan.ro