Vergeturi. Cum apar vergeturile. Tratare vergeturi.

Vergeturile sunt leziuni ale pielii ca rezultat al deteriorării și ruperii fibrelor elastice și a reducerii sintezei colagenului pe suprafața țesutului cutanat unde se găsesc. Ele sunt de obicei leziuni liniare, care urmăresc conturul liniilor de contracție a pielii cu aspect alb-sidefiu până la roz- violaceu. Apar cu preponderență pe partea superioară a brațelor, pe sâni, abdomen, fese, șolduri, gambe.

Cum apar vergeturile?

Principalul factor în formarea vergeturilor este indubitabil orice schimbare bruscă a volumului corporal, indiferent dacă este sau nu apărută la pubertate, datorită unui regim alimentar drastic sau în timpul sarcinii. Există de asemea, circumstanțe mai puțin frecvente ce conduc la apariția acestui fenomen : o disfuncție a glandei corticosuprarenale ce produce hormonii de stres, tratamentul prelungit cu creme ce conțin orticosteroizi (folosiți frecvent la tratarea bolilor cum ar fi eczema, psoriazis) sau factori genetici.
Cum poate fi prevenită apariția lor ?
1. Evitarea îngrășării și slăbirii bruște ;
2. Evitarea corticosteroizilor ;
3. Folosirea cremelor și loțiunilor cu rol de îmbunătățire a concentrației de colagen și elastină din piele, de hidratare și hrănire ;
4. O alimentație corectă, cu toate vitaminele și mineralele necesare.
Metode de tratament
Având in vedere problemele de estetică ridicate de vergeturi s-au căutat multe soluții pentru îndepărtarea lor odată apărute. Din păcate puține tratamente antivergeturi se dovedesc eficiente. Printre acestea se numără:
1. Operația estetică. Metoda este eficientă pe suprafețe mici su nu face nimic să prevină apariția unora noi.
2. Tratamentul laser. Are efect în prima fază când abia au apărut. Se distruge practic țesutul cu rază laser, aceasta refăcându-se într-o formă mai apropiată de normal. Sunt necesare ședințe succesive pentru a avea rezultate notabile.
3. Ultrasunetele, se pare că ajută la refacerea într-o oarecare măsură a fibrelor conjunctive din piele.
4. Razele ulrarviolete. Expunerea la razele ultraviolete grăbește cicatrizarea-albirea și în același timp uniformizează culoarea pielii, făcându-le mai puțin vizibile.
5. Tratamet corporal în cabinetele de estetică. Acesta are rolul de a activa regenerarea celulară și a componentelor responsabile de elasticitatea pielii pentru prevenirea apariției și/sau reducerea vergeturilor deja formate. Trebuie urmat un tratament intens de 3-4 ori pe săptămână.
6. Diferite creme și loțiuni. Acestea își propun prin aplicarea locală refacerea într-o oarecare măsură a țesutului. Conțin de obicei : alantoina, acid glicolic, vitamine A,E, proteine naturale, collagen, elastina, aloe vera, alfa hidroxi-acizi.

Galerie

Vizualizează aparatele folosite de către noi pentru efectuarea procedurilor.

Aparatura

Informează-te în legătură cu aparatura folosită in acest salon.

Articole Informative

Te ajută la înțelegerea tratamentelor ce se efectuează în cadrul fiziokinetoterapiei.

REMODELARE ȘI ÎNTREȚINERE CORPORALĂ

Sculptarea trupului prin eliminarea țesutului
adipos și a celulitei, tonifierea mușchilor
și a pielii, folosind diferite tehnici si proceduri.

>> remodelarecorporalacluj.ro

Contact

 

Str. Oltului nr. 19
400600 Cluj-Napoca, Romania

 

Tratamente: L - V   8 - 20
Consultatii:   L - V 15 - 18
Programări:  0742 - 05.41.43
                    0264 - 54.65.47
Email: contact@florisan.ro