Celulita. Cum apare celulita

Celulita - cum apare ea? Celulită afectează 85% din populația feminină la un anumit moment din viață. Pentru a combate această problemă, trebuie mai întâi să înțelegem ce înseamnă ea. Celulita reprezintă o inflamație a țesutului celular subcutanat sau din jurul unor organe, care poate apare ca o afecțiune independentă sau ca o complicație a altor boli.

Eliminarea defectuoasă a deșeurilor, a toxinelor din organism,determină o îngroșare a țesutului conjunctiv, prin depozitarea acestora și încetinirea circulației sanguine. Cauzele pot fi de ordin digestiv: tulburări ale funcției intestinale, deficiențe hepatice, pot fi datorate unei vieți sedentare, dar și a unei alimentații neraționale (consumul excesiv de cafea, alcool, tutun) și apare în special la persoanele obeze. Pot exista și cauze datorate glandelor endocrine (dereglări hormonale) sau unor tulburări ale sistemului nervos. În toate cauzele se impune un tratament adecvat.

Stadiul I -- Celulita superficială se prezintă sub formă difuză și nodulară. Forma difuză apare în special la obezi. Este uneori dureroasă la presiune și se prezintă ca o aglomerare anormală și difuză a țesutului grăsos de sub piele. Pliul cutanat se deplasează cu ușurință, Aspectul "coajă de portocală" este insesizabil cu ochiul liber ci numai când formăm pliul cutanat. Corespunde formei de celulită FLASCĂ

Stadiul II -- Celulita profundă se localizează la ceafă, coapse, șolduri, abdomen, glezne, genunchi, brațe, torace, pe regiunea coloanei vertebrale, regiunea lombară. Cunoașterea acestor aspecte ale celulitei este necasară, deoarece unele dureri de cap foarte persistente se pot datora unei celulite a cefei, "cocoașa de bizon". Pliul cutanat nu este mobil, se simte un turgor plin, zona este ușor dureroasă la palpare și apar denivelări vizibile ale tegumentului . Corespunde formei de celulită COMPACTĂ.

Stadiul III -- Celulita fibro-edematoasă se prezintă sub formă de depuneri inestetice, pielea având un aspect în "valuri". Depozitele de celulită sunt evidente cu aspect de noduli, palparea pliului cutanat este dureroasă. Apar modificări în circulația limfatică și microcirculație, oxigenarea este defectuoasă, apare retenție de deșeuri toxice, vergeturi, venectazii.

Ținând cont că orice persoană poate prezenta celulită, se va impune un diagnostic precis în vederea aplicării unui tratament adecvat.

Pentru a avea o evoluție favorabilă a acestei boli, vom întocmi un program care să cuprindă un regim alimentar individualizat, urmat de diferite proceduri de electroterapie (electrostimulare, ultrasunete, vacum terapie, termosoc etc); împachetări: cu ciocolată, cu parargil, parafango, ciocofango; proceduri calde: termocuverta, tunel cu raze infraroșii, băi calde, afuziuni alternante. Pe lângă aceste proceduri recomandăm execiții in aer curat, plimbări, excursii în parcuri și păduri îndeosebi la munte unde aerul este curat si puternic ozonat.

 

Galerie

Vizualizează aparatele folosite de către noi pentru efectuarea procedurilor.

Aparatura

Informează-te în legătură cu aparatura folosită in acest salon.

Articole Informative

Te ajută la înțelegerea tratamentelor ce se efectuează în cadrul fiziokinetoterapiei.

REMODELARE ȘI ÎNTREȚINERE CORPORALĂ

Sculptarea trupului prin eliminarea țesutului
adipos și a celulitei, tonifierea mușchilor
și a pielii, folosind diferite tehnici si proceduri.

>> remodelarecorporalacluj.ro

Contact

 

Str. Oltului nr. 19
400600 Cluj-Napoca, Romania

 

Tratamente: L - V   8 - 20
Consultatii:   L - V 15 - 18
Programări:  0742 - 05.41.43
                    0264 - 54.65.47
Email: contact@florisan.ro